Milí knihomoli, želáme Vám naplnený a úspešný rok 2023 !
Logo
Neviete si rady? Zavolajte.
pondelok - piatok: 7:30 - 16:30
0 ks
za 0 €
Nákupný košík je prázdny
Potrebujete poradiť? Neváhajte nás kontaktovať.
Nakúpte ešte za 39 € a máte dopravu ZADARMO
Novinky
08.04.2022
Edičné plány
ODKAZ NA EDIČNÉ PLÁNY čítať celé
Zobraziť všetky novinky

 

poloha-daryzivota

 

 
 
                                           

 

Zloženie potravín

Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová; Tatiana Hrušková

Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi lastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viace... celý popis
Dostupnosť
Skladom (zasielame do 24 hodín) 15 ks
Doba dodania
Doručenie 01.02.2023 do 16:00. Objednajte do zajtra do 12:00
Cena pred zľavou
45 €
32,85 €
29,86 €
bez DPH
ks
Číslo produktu:9896654
EAN kód:9788080634759
Vydavateľ:Osveta
Počet strán:589
Jazyk:slovenský
Väzba:viazaný
Strážiť cenu / dostupnosť
Kompletné špecifikácie
Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi lastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje zmeny v potravinách regulovať a usmerňovať žiaducim smerom. Vyžaduje si to však dostatočné vedomosti o skutočnom (chemickom) zložení základných surovín pre potraviny a poznanie možných vzájomných interakcií jednotlivých zložiek. Tieto poznatky sú dôležité aj pre odborníkov, ktorí sa zaoberajú kontrolou kvality potravín. Záujem o zloženie potravín narastá aj u bežných konzumentov. Výživo vé poradenstvo sa často zakladá na dlhoročných skúsenostiach a vedomostiach z rôznych oblastí výživy, ale globalizácia vo svete potravín kladie zvýšené nároky na chemické vzdelanie aj u výživových poradcov.
Cieľom autoriek predkladanej knihy je oboznámiť odborníkov v oblasti kontroly potravín, lekárov, odborníkov na výživu, študentov študujúcich príslušné odbory, ale aj širokú verejnosť o zložení najdôležitejších skupín potravín.
Potraviny a stravovanie patria do kategórie enormne medializovaných tém. Mediálny tlak na konzumenta je obrovský a aj keď sa vedecké poznatky o potravinách a výžive každým dňom rozširujú a prehlbujú, vo virtuálnom svete sa šíri čoraz viac nezmyslov a marketingových poloprávd. Proti nim sa dá bojovať iba vedomosťami, posilnením chemických základov vedy o výžive a účinnou osvetou. Pevne dúfame, že táto kniha bude malým príspevkom v boji na strane pravdy.

Dátum vydania: 18.7.2019
Vydanie: 1.
Väzba: viazaná
ISBN: 978-80-8063-475-9
Strán: 589
Formát (mm): 170x240
Na stiahnutie
Tovar zaradený v kategóriách
Kde nás nájdete

Bratislavská 12

Žilina, 010 01

Zaparkovať môžte na chodniku, priamo pred schodami do kancelárie. 

Kontakty
Logo
Daryzivota.sk
Katka
pondelok - piatok: 7:30 - 16:30
Vytvorené na Eshop-rychlo.skEshop-rychlo.sk